Selecteer een pagina

4, 15 en 16 november 2019 organiseert ‘t Wit Huys ter Miereyck opnieuw een opendeur evenement.

Donderdag 14/11 om 19u gaan we weer stoomkoken. Anne-Livine is verdeler van V-Zug, de referentie in stoomovens, en daarom organiseren we een echte workshop. Dit keer komt Filip Bossuwé, kok van de Foyer NT Gent, lekkere dingen live klaarmaken. Hij legt uit en laat zien hoe eenvoudig het allemaal is en beantwoordt elke vraag over stoomkoken met V-Zug.

De plaatsen voor deze sessie zijn beperkt en enkel op reservatie of uitnodiging. Je kan ook inschrijven via de website van V-Zug.

Vrijdag 15/11 van 13u tot 19u is onze professionele dag. Dan ontvangen we architecten, interieurarchitecten en andere professionelen uit de bouw- en interieurwereld.

Voor hen hebben we ook 3 voordrachten, waar afzonderlijk voor moet ingeschreven worden. De plaatsen zijn beperkt.

anno1900@twithuys

popup tentoonstelling van Werry Peeters

 

Een popup tentoonstelling met foto’s en originele oude postkaarten over Grobbendonk en Bouwel, en vooral de omgeving van ‘t Wit Huys ter Miereyck rond 1900.

Eveneens heel wat oude documenten, foto’s en affiches van één van de oudste verenigingen in onze gemeente, de toneelkring. En als extra toemaatje, leuke en anekdotische krantenknipsels, pamfletten, foto’s en documenten over de politieke strapatsen en acties uit een ver verleden.

Alle voornoemde foto’s, postkaarten en documenten komen uit de imposante privéverzameling van Werry Peeters uit Grobbendonk. Hij zal zelf ook aanwezig zijn om achterliggende informatie over de onderwerpen te geven en leuke weetjes te delen met iedereen.

Vrijdag 15/11 om 19u komt Marianne Verhaert, Burgemeester van Grobbendonk, deze popup tentoonstelling plechtig openen tijdens de vernissage met genodigden en pers.

Zaterdag 16/11 van 11u tot 19u is de popup tentoonstelling doorlopend geopend voor het grote publiek. Werry Peeters zal ook weer aanwezig zijn om uitleg en informatie te geven over zijn collectie.

Onze stoomkook workshop en de vernissage worden vineus omkadert door J&W Wines uit Grobbendonk. Op zaterdag tijdens de opendeur kan iedereen ook genieten van een glaasje Italiaanse topwijn, geselecteerd door Joris en Wim van J&W Wines.

Loading...